vineri, 18 martie 2011

Acalazia

Acalazia este o tulburare a tubului care transporta alimente de la gura la stomac si afecteaza capacitatea esofagului de a muta alimentele spre stomac.

Cauze
Cauza principala care duce la aparitia bolii este neimbinarea perfecta a inelului muscular dintre esofag si stomac, acesta neputandu-se relaxa in timpul inghitirii.
O alta cauza este lipsa stimularii nervoase la muschii esofagului. Cauzele includ: cancere, deteriorarea nervilor de la esofag, infectiile cu un parazit, mostenirea unor gene.
Acalazia este o afectiune rar intalnita. Aceasta poate aparea la orice varsta dar este mai frecvent intalnita la adultii de varsta mijlocie sau la cei mai in varsta.

Diagnostic
Examinarea fizica poate arata semne de anemie. Testele pentru confirmarea diagnosticului pot include: manometrie esofagiana si raze X.

Tratament
Abordarea tratamentului este facuta prin reducerea presiunii la nivelul sfincterului esofagian interior.
Terapia poate implica: injectarea cu toxina botulinica, medicamente cum ar fi nitrati pe o lunga perioada de timp, sau blcante ale canelelor de calciu care pot fi folosite pentru reducerea presiunii la sfincterul esofagian inferior si chirurgia care poate fi necesara pentru a reduce presiunea in sfincterul inferior.
Medicul va va ajuta sa stabiliti care este cel mai bun tratament pentru starea in care va aflati.

Simptome
Simptomele care pot aparea sunt: regurgitarea alimentelor, durerea toracica, care oate creste imediat dupa ce ati mancat sau poate radia catre spate, gat si brate, tuse, dificultatea de a inghiti lichide si solide, pirozis si scadere in greutate neintentionata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu