joi, 17 martie 2011

Abces perinefretic si renal

 Abcesul perinefretic si renal este de fapt o infectie a tractului urinar cu o bacterie. Tractul urinar include vezica urinara, rinichii, uretere si uretra.

Cauze
Abcesele periferice si renale pot sa apara atunci cand bacteriile gasesc drumul catre vezica urinara sau catre rinichi. Aceste bacterii sunt gasite de obicei pe piele, in jurul anusului, sau uneori in jurul vaginului. In mod normal nu exista bacteria la nivelul tractului urinar in sine. Cu toate acestea exista anumite lucruri care pot face bacteria sa intre mai usor si sa ramana la nivelul tractului.:
- O problema la nivelul tractului urinar;
- Creierul sau boli ale sistemului nervos;
- Modificari sau defecte congenital in structura tractului urinar;
- Nu urinate destul de des in timpul zilei stergerea din spate in fata.

Diagnostic
Pentru diagnosticare este nevoie de analiza unei probe de urina, examen fizic si istoric medical al pacientului. Este necesara si prezentarea simptomelor.

Tratament
La copii, ar trebui sa fie aplicat imediat un tratament cu antibiotic, pentru a proteja rinichii. De asemenea sunt recomandate foarte multe lichide.

Simptome
Simptomele pot fi febra, apetit scazut, varsaturi sau nu prezinta toate simptomele. Alte simptome pot fi sange in urina, miros puternic in urina, nevoia permanenta de a urina, stare generala de rau, durere sau arsura in timpul urinarii, presiune si durere in pelvis sau in partea inferioara a spatelui, frisoane cu agitare, frisoane, durere in zona abdomenului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu